Pages

INFO PUSAT FALAK SHEIKH TAHIR 2012

Kami dari warga kerja Pusat Falak Sheikh Tahir mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2012 kepada semua para pengunjung yang telah sudi datang ke Pusat Falak Sheikh Tahir pada tahun lepas.Semoga kedatangan tahun baru ini memberi seribu kegemilangan serta inspirasi dalam menterjemahkan ilmu Falak ini kepada masyarakat.kami mengalu-ngalukan kedatangan anda ke Pusat Falak Sheikh Tahir pada tahun ini dengan kami menyajikan pelbagai maklumat yang terkini serta menjanjikan pameran yang menarik,sarat dengan info falak serta instrumen astronomi dalam suasana yang penuh kehijauan yang menenangkan.

Sebarang pertanyaan serta maklumat terkini berkaitan Pusat Falak Sheikh Tahir,sila hubungi :Encik Zulhelmi b Mohd Yusof di talian : 04-8664836 ( waktu pejabat 8.00 pagi -5.00 petang )
Wednesday, March 14, 2012

Lawatan Chung Ling High School ,Penang

      13 Mac 2012   Pusat falak menerima lawatan dari chung Ling High School, Penang. Seramai 60 pelajar bukan islam telah datang ke Pusat falak dengan tujuan mengenali serba sedikit berkaitan astronomi. Beberapa program telah diatur bagi mengisi waktu mereka. Diantaranya ialah pengenalan slide Pusat Falak Sheikh Tahir, Pengenalan Astronomi, pameran, tayangan video astronomi dan bengkel roket air.
      Team falakpenang sentiasa mengalukan kepada sesiapa yang berminat untuk datang ke Pusat Falak Sheikh Tahir tampa mengira agama dan bangsa dengan satu misi memperkembangkan ilmu falak dan astronomi.

terima kasih daun keladi,
    kalau boleh datang lagi.

PERALATAN FALAK